dijous, 21 d’agost del 2008

UNA ESCAPADA A PARÍS

Del 12 al 19 d'agost de 2008

Ens feia molta il·lusió i la veritat és que ha valgut molt i molt la pena ja que hem aprofitat aquests 7 dies a fons. Ha ajudat molt el fet de portar les idees molt clares del que volíem veure.

Abans de marxar vam anar a buscar informació a la Maison de La France ( al c/ Fontanella, 10 de Barcelona ) i també vàrem estar mirant la web PARIS INFO. Allà hem pogut comprar el PARÍS MUSEUM PASS un ticket que et permet entrar als museus de París 2, 4 o 6 dies; també hem comprat el PARIS VISITE un ticket que et permet viatjar en bus, metro o RER 1, 2, 3 o 5 dies. Totes dues coses ens han estat molt útils, això i un bon plànol de París amb les línies de metro, RER, autobus ...


1r dia

Hem arribat a l’aeroport Charles de Gaulle, al nord de París. D’allà hem agafat el RER B3 i en mitja hora hem arribat a la Gare du Nord en la que hem fet transbord a la Línia 5 del metro fins arribar al nostre aparthotel. Entre una cosa i altre se’ns ha fet l’hora de dinar i hem anat a un bistrot ( bar restaurant de barri, el nom fa referència a l’estil

Inspirat de les cadires i mostradors de zinc , del “bistrot” tradicional ). Hem demanat “La formule” ( és com un menú, però en el que has de triar entre un entrant i un plat o bé un plat i els postres) La veritat és que és abundant i suficient i més econòmic. Per veure hem demanat una “garrafe d'eau” (ampolla d’aigua gratuïta que pots demanar a tots els restaurants ).

Havent agafat forces hem anat a l’HOTEL DE VILLE ( l’ajuntament ) i d’allà hem anat a fer la primera visita de NOTRE DAME situada just al bell mig de l’Île de la Cité .
Per acabar hem agafat
L’open Tour, la línia principal, amb el que hem fet una vista panoràmica per París de cara a fer una primera ullada a la ciutat ( Notre Dame, Museu d’Orsay, La Concorde, Champs-Elysées, l’Arc de Triomf-Etoile, Trocadéro, la Torre Eiffel, Les Invalides, L’Òpera i el Louvre ).

Després hem passat pel costat del Palau de Justícia i l’església de la Sainte-Chapelle i en travessar el Sena hem passat per la torre SAINT-JACQUES, campanar d’estil gòtic que era el punt de partida dels peregrins que anaven a Santiago de Compostela. Per acabar hem passejat pel CENTRE POMPIDOU i la plaça d’Igor Stravinsky que tants bons records ens portava de quan vam anar, ja fa força anys, amb l’Arnau i el Marc. .

Després, contents i esgotats hem tornat a descansar a l’aparthotel.


2n dia

Al matí hem anat al MUSEU DE LOUVRE en el que hi ha obres anteriors al 1848 ( la resta la tenen al Museu d’Orsay i al Pompidu ). És increïble! Nosaltres hem fet una ullada però hi hauria per estar tota una setmana. Hem vist la zona egípcia, la grega (la Venus de Milo...), la civilització islàmica... Hem vist quadres com La Gioconda, La llibertat guiant el poble de Delacroix... escultures com la de l’escriva, la Victòria alada ...

Després de dinar, allà al costat a la plaça de les Piràmides – en la que hi ha l’estàtua de Joanna d’Arc- hem fet una passejada pel parc de LES TUILLERIES , la plaça de LA CONCORDE -la més gran de la ciutat-, els CAMPS ELISIS i ens hem arribat a la TORRE EIFFEL, però hi havia massa gent i hem decidit que tornaríem un altre dia. Així que, canviant de plans, hem anat a Montmartre i hem pujat al SACRÉ-COEUR des d’on hem vist una vista preciosa de la ciutat i per on hem passejat per les seves places, com la de Tertre, i els seus carrers estrets i plens de vida.


3r dia

Avui hem anat al PARC DE LA VILLETTE , un parc que ocupa l’antic escorxador de la ciutat i que entre altres coses té LA CIUTAT DE LES CIÈNCIES ( amb el seu planetàrium, Ciència d’actualitat – hi havia una exposició sobre els sons genial!- , Geoda –cinema en 3 dimensions- , la ciutat dels nens... Després ens vàrem estar passejant tranquil·lament pel parc ( amb 11 jardins diferents, sala d’exposicions, teatre, sala de concerts, biblioteca, àrees de jocs ... ). La meva il·lusió era acabar el matí la CITE DE LA MÚSIQUE , però just estava tancat per reformes. Mala sort! Haurem de tornar-hi un altre dia!

A la tarda hem anat a les galeries LAFAYETTE , l’ÒPERA DE GARNIER i per acabar hem agafat un vaixell pel Sena ( nosaltres hem agafat un dels BATEAUX PARISIENS , però hi ha també els BATEAUX-MOUCHES, BATOBUS ... ) i ben relaxats ens hem retirat a descansar.



4t dia

Avui hem anat al PALAU DE VERSAILLES . Tot increïble: el palau, els jardins, el gran i el petit Trianon ... potser el que hem trobat una mica més pobre és l’espectacle de les fonts, però el paisatge fa que no et sentis decebut.

Després de dinar, ja a París, hem anat a NOTRE DAME per pujar a les torres a veure les meravelloses vistes de la ciutat.

Després hem anat als JARDINS DE LUXEMBOURG, impressionat parc i seu del Senat francès per acabar passejant pel BARRI LLATÍ : la universitat de LA SORBONNE, l’església de SAINT-ÉTIENNE-DU-MONT i passada la plaça St Michel, ens hem perdut tranquil·lament pel carrer Mouffetard i per tots els carrerets del voltant plens de restaurants i amb molt d’ambient.

Per acabar el dia hem anat passejant pel costat del Sena direcció al nostre aparthotel, passant per l’Institut del món àrab, al quai de st Bernard el MUSÉE DE LA SCULPTURE EN PLAIN AIR amb estàtues de Brancusi, Gilioli, César... fins arribar al JARDÍ DE LES PLANTES pel que hem passejat i hem decidit que l’últim dia hi tornaríem a descobrir-ho més a fons. I d’aquí a descansar!



5è dia

D’entrada hem anat a veure el museu d’ORSAY , antiga estació de ferrocarrils , és un espai increïble que ens presenta diferents expressions artístiques del període comprés entre l’any 1848 i el 1914 ( art nouveau, impressionisme, naturalisme i simbolisme ): visita obligada!!!

Després hem tornat al barri (quatier) llatí per visitar el MUSEU DE CLUNY dedicat a l’edat mitja i que ens presenta una combinació única de runes galo-romàniques integrades en una mansió medieval.

Després hem anat a visitar el CENTRE POMPIDOU , museu nacional d’art modern, amb obres de Matisse, Picasso,Miró, Pollock... i des d’allà hem passejat cap el fòrum des halles , l’església de St. Eustache , Palau Real – encàrrec del cardenal Richelieu- i d’allà a la plaça de la Bastilla en la que no queda res de la presó de la Bastilla, tan sols hi ha un monument de record , però que continua essent un símbol de les llibertats a París. Allà hi ha la nova òpera .



6è dia

Aquest el podríem anomenar el dia “de les alçades” ja que ens hem dedicat a veure París des de dos monuments, primer des de la TORRE EIFFEL i després des de la 59a planta de la TORRE MONTPARNASSE . Un ascensor puja les 56 plantes en 38 segons i pujant unes escales a peu arribes a la planta 59 que et permet veure una vista de París de 360º: val molt i molt la pena!! Després hem tornat a casa a descansar i a la nit hem anat a veure la TORRE EIFFEL de nit: seductora, meravellosa... No es pot deixar perdre!



7è dia

Hem anat al barri de Marais , antiga zona pantanosa que es va convertir al segle XVII en una zona residencial de la gent rica, amb mansions i hôtels de luxe. D’entrada hem visitat la PLAÇA DES VOSGES , la més antiga de París. Destaca la impressionant simetria – 36 cases, 9 a cada costat -. Aquí hi ha la casa on va viure Víctor Hugo.

Després ens hem arribat a l’increïble fòrum des halles una enorme galeria comercial amb moltes botigues, restaurants, cinemes, una piscina i parada de metros i RER. I unes estàtues les pygmalions.

Després hem anat a dinar al restaurant LE FIRST , romàntic, amb un ambient increïble i un menú deliciós. Aquest ha estat l’extra del viatge, la resta de dies hem dinat al barri llatí o a algun bistrot molt més econòmics. Per cert, es recomana de provar la soupe à l’oignon gratinée – sopa de ceba gratinada: boníssima!!!- , o les crêpes de tota mena.

Després hem anat caminant tranquil·lament pel costat de les tulleries fins arribar a la torre SAINT-JACQUES i després hem anat a descansar per sortir a la nit a veure la ciutat nocturna (era la nostra darrera nit i calia aprofitar-la a fons)




8è dia

Després d’esmorzar i preparar les maletes hem anat a passejar pel JARDÍ DE LES PLANTES, un dels racons més tranquils de París, en el que hi ha l’Institut Nacional d’Història Natural , amb la galeria de Paleontologia, de Minerologia, el museu de l’evolució, un zoo ... Hem passejat tot el matí fins a l’hora de dinar a la Place d’Italie .

Després hem anat a recollir les maletes i hem anat a l’aeroport Charles de Gaulle i a la nit hem volat a Barcelona.



Si vols veure alguna foto més, clica AQUÍ.


I si vols veure una vista panoràmica de París amb més de 3000 fotos clica AQUÍ.

1 comentari:

Adrià ha dit...

Fabuleaux Voyage!

Me'n alegro de veure com han profitat les vacances... i París és sempre una aposta segura. No sé que té aquesta ciutat que captiva el visitant amb el seu particular lese fair!

Abans potser podíem objectar que era una ciutat cara, però actualment, estant com està Barcelona, crec que ja no li podem posar pegues a aquesta interessant ciutat.

Una abraçada!